Defensie

Defensie

CIMSOLUTIONS biedt ICT-dienstverlening aan DefensieDe defensie-industrie of wapenindustrie is de wereldwijde industrie en handel, die wapens, militaire goederen en technologie produceert en verkoopt. Ze bestaat uit de overheid en de commerciële industrie, die betrokken zijn bij onderzoek, ontwikkeling, productie en onderhoud van militair materiaal, apparatuur en faciliteiten. Wapen-producerende bedrijven leveren voornamelijk wapens voor de strijdkrachten van de landen. Bepaalde afdelingen van de overheid zijn ook actief in de wapenindustrie met het aankopen en verkopen van wapens, munitie en andere militaire objecten. Producten zijn onder andere geweren, munitie, raketten, militaire vliegtuigen, militaire voertuigen, schepen, elektronische systemen, en nog veel meer. De defensie-industrie verricht daarnaast inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

In Nederland zijn er zo'n 250 bedrijven actief op het gebied van de productie en export van wapens of wapenonderdelen. Nederland staat in de top 10 van wapenexporteurs. Door de overheid wordt jaarlijks honderden miljoenen euro aan subsidie besteed aan deze industrie, die werk verschaft aan ongeveer 12.000 mensen. TNO is het bekendste en grootste onderzoeksinstituut dat zich met wapens bezighoudt. Verder zijn onder andere het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en Stork betrokken bij de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter. Scheepswerf De Schelde (eigendom van Damen Shipyards) is leverancier van marineschepen aan onder meer Indonesië. Vaak worden deze schepen uitgerust met Thales commando- en communicatieapparatuur.

Vernieuwing en vervanging

Na jarenlange bezuinigingen is nu weer ruimte voor de hoognodige vernieuwing en vervanging. Zo zal de komende jaren veel extra geld worden besteed aan achterstallig onderhoud van materieel waaronder: de voertuigen Bushmaster, Fennek, CV90 en pantserhouwitsers, de Apache gevechtshelikopters en verschillende grote schepen die de afgelopen jaren met noodoplossingen bij elkaar werden gehouden.

Ervaren ICT-professionals

CIMSOLUTIONS heeft al jarenlang ervaring in de Defensie-industrie, en voert al jarenlang opdrachten uit voor Defensie en andere bedrijven in deze industrie. Door de oorsprong in de technische automatisering, onze regionale spreiding, en de continue investering in de ontwikkeling van onze professionals is CIMSOLUTIONS de ideale partner voor deze bedrijven. Professionals van CIMSOLUTIONS voeren diverse opdrachten uit in zeer uiteenlopende rollen, van software engineer (front-end, back-end of full-stack), testspecialist, systeemarchitect tot projectmanager. Zij werken zo mee aan de veiligheid van Nederland en de inzetbaarheid van onze militairen.

Sidebar: 
no
Priority: 
10